Lezingen

Lezingen

Iedere laatste vrijdag van de maand zijn er interessante lezingen.
Tijd: 20.00 tot 22.00  Welkom vanaf 19.30
De entree is (meestal) 10 euro. Dit is inclusief thee en koffie.
Graag tijdig opgeven via bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

25 januari 2019  Lezing/workshop ‘Bach bloesem remedies’ door Gerard Hommema
Natuurlijke ondersteuning van lichaam en geest voor de uitdagende momenten.

Bach bloesems zijn in de jaren ’30 ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Hij was een gerenommeerde Britse homeopaat en bacterioloog en vroeg zich af waarom sommige mensen wel ziek werden na blootstelling aan bepaalde bacteriën en anderen niet. Na jaren onderzoek stelde hij vast dat ziekte veroorzaakt wordt door een disharmonie in de persoonlijkheid.

Bach bloesem remedies zijn plantenextracten die de eigenschap hebben om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn faalangst, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. Bachbloesemtherapie valt onder de homeopathische principes.

Tijdens deze avond gaan we een aantal mogelijkheden bespreken om tot een goede keuze te komen uit de 38 verschillende Bach bloesems. In de vorm van een workshop gaan we vervolgens met behulp van kinesiologie (spiertesten) een passende Bach bloesem opsporen.

Gerard Hommema is medisch farmaceutisch analist en heeft een eigen praktijk voor Homeopathie. De basis van elke behandeling is Klassieke Homeopathie.
Aanvullende behandelmethodes zijn voetreflexologie, magnetiseren, kinesiologie en/of
Bach bloesemremedie om je energie en weerstand te versterken.
Al deze behandelmethodes zijn gebaseerd op duizenden jaren kennis en ervaring door volkeren over de hele wereld. Puur natuur, zonder gifstoffen en geen vervelende bijwerkingen.
Voor meer info www.homeopathiezorg.nl 


22 februari 2019
 
Lezing/workshop ‘Detox je huis en je hoofd!’ door Johanna Hoekstra
                                 … overzicht geeft rust…

Je bent je er misschien niet zo van bewust maar de spullen in jouw huis en de gedachten in jouw hoofd kunnen je erg onrustig maken. Hierdoor stel je lastige dingen uit, je verliest de moed om alledaagse klusjes op te pakken, je voelt je moe en je bent niet de persoon die je graag zou willen zijn. Het is de hoogste tijd voor een detox!
Met een detox doe je afstand van alles wat niet goed voor je is. Zo maak je ruimte voor nieuwe, frisse ervaringen. Je onrustige gevoel verdwijnt en je kunt je weer richten op de dingen waar je energie van krijgt.

In het eerste deel van de workshop gaan we kijken wat jouw spullen en de inrichting van je huis met jou doen. Je huis is als een spiegel die laat zien hoe jij in het leven staat. Door in die spiegel te kijken kun je bepalen wat goed voor jou is en wat er anders kan.
Het tweede deel van de workshop gaat over de kracht van onze gedachten. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee je grip krijgt op je gedachten. Hoe beter de regie is over je gedachten hoe lekkerder jij in je vel gaat zitten.

Wil jij een huis waar je met plezier vertoeft? Wil je meer ruimte maken voor gezonde gedachten? Doe dan mee met de workshop ‘Detox je huis en je hoofd’ en geef jezelf een nieuwe, frisse start. Ervaar hoe je met de juiste aanpak je weer fitter, gezonder en energieker voelt!

Johanna Hoekstra-Wijma is Professional Organizer. Zie ook www.it-oersicht.nl
en werkt samen met haar man op hun melkveehouderij.

29 maart 2019  Lezing ‘Shungite: reis naar je oorspronkelijke zelf’
door Rineke van den Berg

Rineke, samen met haar vriendin Lydia,  reist af naar de Shungite groeve in Karelië Rusland en beland in een wonderlijke en magische wereld. Haar gevoelens en vermoedens over Shungite blijken waar en overtreffen haar verwachtingen.

Het grote geheim van deze helende Russische steen is (nog steeds) een groot wonder.
Minimaal 2 miljard jaar geleden kwam deze zeer grote brok in Rusland neer. Toen waren er nog geen grenzen en zelfs geen atmosfeer. Toch bevat deze steen alle informatie van het leven zelf… hoe wonderlijk. Zou het kunnen dat het leven hier op aarde is ontstaan vanuit de Shungite?

Al eeuwen zijn over dit gebied dorpen gebouwd en groeien er vele prachtige soorten bloemen en extreem grote paddenstoelen evenals een zeer bijzondere berk met een marmerachtige structuur. Daarnaast zijn de mensen die er wonen zeer gezond. Moderne ziekten komen hier bijna niet voor.

De informatie die Rineke tot zich heeft genomen daar in de Shungite groeve is met geen woord uit te leggen en geen pen te beschrijven. Maar waarom is dat dan zul je misschien denken?
In de oorspronkelijke wereld is er geen oordeel, geen verwachting meer. Als je daar bent in jou oorspronkelijke ZELF lossen alle taalbarrières op en gaat alles als vanzelf. Een nano seconde voorafgaand aan een gebeurtenis veranderd er al iets door jou aanwezigheid in de situatie…instant. Shungite is een steen die alle informatie bevat van jou zelf toen je je nog heel en compleet voelde, en laat je her-inneren wie je werkelijk bent.

Wat kan Shungite voor ons nu betekenen? Kan er juist in deze chaotische tijd verlichting worden gebracht door middel van een kosmische steen die tegelijkertijd zeer aardend is?
Volgens Rineke gaat het om de verbinding in gelijkwaardigheid, pas dan ontvangen de deelnemers heldere informatie voorbij alle grenzen waar woorden vaak tekort schieten.

Er zullen veel prachtige (natuur) foto’s worden getoond die je meenemen naar dit gebied en je te laten verbinden met de fantastische kracht van Shungite.
Laat je verassen door dit effect…

Rineke van den Berg is complementair therapeut, Alchemist en auteur.
Piet Kukler en Rineke hebben samen het mooie bedrijf Sundancer www.sundancer.nl
waar ook De Kleine Alchemist, Complementair Therapeut en de Webwinkel onder vallen.

24 mei 2019  Lezing ‘Eet je gezond’ door Junglen Zwaan
Deze lezing is in het Teehûs in Ureterp!  (en i.v.m. hemelvaartsweekend een week eerder dus)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.