Lezingen

Lezingen

Iedere laatste vrijdag van de maand zijn er interessante lezingen.
Tijd: 20.00 tot 22.00  Welkom vanaf 19.30
De entree is (meestal) 10 euro. Dit is inclusief thee en
iets lekkers.
Graag tijdig opgeven via bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

29 november 2019  Lezing Het mysterie van de Bosnische piramides, een update!
door Aafke Douma en Rob Heiligers

Bosnische Piramide Energie
Velen hebben er nog nooit van gehoord, anderen kennen de geruchten rond Bosnische piramides, sommigen zijn er in levende lijve naartoe geweest. 
Wij wilden het ook zelf ervaren en reisden eind september 2016 naar de Vallei van de Piramides nabij Sarajevo in Bosnië Herzegovina. Daar deden we ‘mediamiek onderzoek’, hierbij nauw ondersteund door ontdekker dr. Sam Osmanagich. Inmiddels verbleven we al met vele groepen in en rond Visoko. Zo ook in juni en september 2019.
Mystery

Waarom spreekt deze plek op de Balkan ons zo aan? Omdat het een tastbaar NATUURLIJKe locatie is waar zich momenteel mysterieuze en wonderlijke zaken afspelen. 
Er staan meerdere piramides die hoger zijn dan die in Egypte! En die piramides blijken een ‘energetisch actieve werking’ te hebben: vitaliserend en bewustzijnsverruimend. Ondergrondse tunnels hebben helende kwaliteiten, en de lucht daar diep onder de grond is frisser dan op een bergtop! Ook is het een unieke plek omdat wetenschappers en intuïtief ingestelde mensen (zoals wij) er naadloos samenwerken onder de noemer ‘spirituele wetenschap’.
Lezing
We hebben een interactieve lezing gecreëerd met verhalen, foto’s, filmpjes, meditaties rond onze reis: HET MYSTERIE VAN DE BOSNISCHE PIRAMIDES. Dit met inspirerende instemming van dr Sam Osmanagich (de ontdekker van de piramides) met hem uiteraard in een eervolle hoofdrol. De artikelen in VRUCHTBARE AARDE zijn voor een breed publiek geschreven, in deze lezing kunnen we overal veel dieper op ingaan. De meditaties blijken ook een sterk helende werking te hebben.
Wij zijn zeer onder de indruk van wat zich in de Vallei van de Piramides allemaal afspeelt. Aafke heeft daar met haar mediamiek talent zeer heldere informatie doorgekregen, die we graag willen delen. Onze motivatie is om middels ons verhaal bij te dragen aan ‘wereldbewustzijn’. Neem voor meer info contact op via info@robheiligers.nl of kijk op de website www.natuurlijkcentrumbewustzijnenbloei.nl 

2020

31 januari 2020  Lezing … door Maarten Oversier

28 februari 2020  Lezing ‘Het wezen van water’ verborgen dimensies ontsluierd
door Theo Claassen.

Geboren op een boerderij ontwikkelde Theo Claassen een grote fascinatie voor de natuur en voor water in het bijzonder.  Zo werkte hij na zijn studie biologie onder andere in Friesland bij Rijkswaterstaat. Gestaag groeide bij hem de interesse voor alle minder harde aspecten van water. Theo Claassen is hiermee een van de weinige wetenschappers die open staat voor alle wijsheidsbronnen.

Water is de meest bijzondere vloeistof die we kennen. Als bewoners van een waterplaneet bestaat ook ons lichaam voor het grootste deel uit water. Maar er is zoveel meer, want water is een waar wonder en het schijnbaar eenvoudige molecuul heeft nog niet eens al zijn geheimen prijsgegeven. 
Daarnaast wordt water al eeuwenlang vereerd en gebruikt in rituelen. Het heeft altijd en overal in mythen, legenden en religies een belangrijke rol gespeeld. Zo vond deze blauwdruk van het leven zijn weerklank in de architectuur en schilderkunst, in muziek en getallensymboliek. Dit laatste aspect, gematria en water, is in dit boek voor het eerst uitgebreid belicht door Theo Claassen die, na een werkzaam rijk leven ‘met water’, met ons zijn kennis deelt van alle menselijke wijsheidsbronnen: van de harde feiten uit de wetenschap tot de minder harde uit de esoterie en gnostiek. Je zou het misschien nog het beste een synthese kunnen noemen.

Theo Claassen zijn unieke en goed leesbare boek is een geweldig inspirerend naslagwerk geworden, waarin zeer veel bijzondere aspecten van water aan bod komen. 

Recensies op dit boek:

‘Tranen kreeg ik in de ogen toen ik dit boek zag. Zoals toen ik voor het eerst door een microscoop het leven in het water zag. Zo rijk, zo veelzijdig, zo onverwacht, zo mooi. 
Ir. Maarten K. H. Gast, voormalig directeur Gemeentewaterleidingen Amsterdam.

‘Een geweldige schatkamer, waarin het goud van de esoterie en het zilver van de water-wetenschap op kundige wijze met elkaar zijn vervlochten’.
Prof. mr. Hans Wessel, emeritus hoogleraar waterrecht en bestuur (River Basin Management) TU Delft


27 maart 2020  Lezing ‘Waarlijk tot bloei komen maakt gelukkig’
door Michiel Koperdraat

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.