Lezingen

Lezingen

Iedere laatste vrijdag van de maand zijn er interessante lezingen.
Tijd: 20.00 tot 22.00  Welkom vanaf 19.30
De entree is (meestal) 10 euro. Dit is inclusief thee en koffie.
Graag tijdig opgeven via bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

 

24 november 2017  Interactieve lezing ‘Familie Opstellingen’ door Jacquelien Plat
Wat zijn de onderliggende bewegingen bij familie opstellingen? www.terugnaarjezelf.nl

De familie waar je uitkomt speelt een centrale rol in je leven. Het kan je voeden om evenwichtig in het leven te staan, maar het kan je ook blokkeren. Je familiestructuur beïnvloed de manier waarop je in het leven staat…
Wat Familie Opstellingen inhoudt, dat weten veel mensen inmiddels wel.
Maar dat je bij Familie Opstellingen werkt met wetmatigheden, dat weten de meeste mensen niet. Er worden veel theorieën op los gelaten maar als je meer snapt van de wetmatigheden waar we bij een Opstelling mee werken, ga je zien hoe het echt werkt.

Tijdens deze lezing ga ik daar van alles over uitleggen. Aan de hand van voorbeelden,
invoel oefeningen en korte Opstellingen, neem ik je mee in deze prachtige methode.
Ik leer je op een nieuwe manier kijken tijdens een Opstelling. Het leuke is, dat je dan ook in je dagelijkse leven dingen anders kunt gaan zien en meer inzicht krijgt in de onderliggende stroom van familie patronen.

 

 

 

 

 

In november is de lezing/verdiepingsavond van Maarten Oversier VOLGEBOEKT

22 december 2017 Interactieve lezing over ‘het Enneagram’ door Jopie Willekens

 

26 januari 2018  Lezing ‘Ontspullen’ door Johanna Hoekstra www.it-oersicht.nl

James Wallman schreef het boek Ontspullen. Of op zijn Engels; stuffocation.
Zo langzamerhand raken we verstikt in onze spullen. Zolders, kelders, slaapkamers en bergingen staan vol met spullen waar je niet of nauwelijks naar omkijkt. Maar ja, wie weet hè? Wie weet kunnen de kinderen er later nog iets mee? Wie weet heb ik het nog nodig?

Het boek ontspullen stelt als ultieme doel om geen spullen meer te verzamelen maar je tijd en geld te besteden aan het opdoen van ervaringen. Zo houd je mooie herinneringen over waar je veel meer plezier aan kunt besteden dan aan al die spullen.

Zou jij dat willen? Maar zou je het ook kunnen? En hoe doe je dat dan?
In de workshop over ontspullen vertelt professional organizer Johanna Hoekstra hoe je in 3 stappen kunt ontspullen.
En nee, je hoeft echt niet alles weg te doen. Je doet alleen die dingen weg die je geen plezier meer geven. Spullen waarvan je misschien niet eens meer wist dat je ze had, spullen waar een ander nog wel iets aan heeft en al die dingen waar je nog iets mee zou doen maar maar wat er nooit van gaat komen.

Het verhaal van een hoarder (problematisch verzamelaar) komt aan bod en er wordt uitgelegd hoe verstikkend spullen kunnen werken. Verder wordt verteld dat de angst om spullen weg te moeten doen één van de grootste oorzaken is om er niet aan te beginnen.
Maar weegt deze angst wel op tegen alle voordelen?
Door interessante testjes kom je er achter hoe hard jij aan ontspullen toe bent en welke rol spullen hebben in je leven. Ben je hierna overtuigd dat je echt aan de slag moet? Dat kan!
Je leert hoe je slechts in drie stappen deze uitdaging aangaat! 

 

 

 

 

 

23 februari 2018  Lezing en dia presentatie ‘Kruiden en hun toepassingen’
de kracht van kruiden door Mieke Willebrands

Deze avond staat in het teken van onze kleurrijke inheemse planten die bijna overal in de tuinen en de natuur kunnen voorkomen. Deze wilde en gekweekte kruiden zijn niet alleen mooi om te zien en lekker om te ruiken, zij zijn door hun hoge gehaltes aan vitaminen en mineralen ook lekker in de keuken en dragen bij aan een goede gezondheid.

Met een kleurrijke presentatie van de kruiden in en om Mieke’s 40 jaar oude kruidentuin vertelt zij over hun talloze toepassingsmogelijkheden: heerlijke keukentips, handige remedies bij kleine ongemakken en ideeën om bijvoorbeeld zelf kruidenoliën en bloemensiropen te maken.

Er kunnen verschillende soorten kruidenthee worden geproefd.

Meer info over Mieke’s kruidentuin en kruiden (kook)workshops:
Sinds 1975 werkt Mieke Willebrands met kruiden. In dat jaar richtte zij samen met haar
partner Bob ‘Midgard Kruidentuin’ op. Jarenlang waren de heerlijke kruiden theeën  in de mooie 6-hoekige doosjes evenals de kruidenoliën en bloemensiropen overal in de Nederlandse natuurvoedingswinkels te vinden. Na 31 jaar ging Bob met pensioen en werd het tijd om alle kennis en ervaring door te geven.

Tegenwoordig geeft Mieke leerzame kruidenwandelingen, presentaties en workshops, waarin alle aspecten van het gebruik van wilde en gekweekte kruiden worden behandeld.
In de workshops komen verschillende thema’s aan bod, zoals het kweken, oogsten en drogen van talloze soorten kruiden. Je leert  kruidentheeën  mengen, kruidenoliën maken en het verwerken van verse kruiden in diverse grondstoffen.
Heel lekker en leerzaam zijn de kooklessen waarbij je onder leiding van Mieke zelf de kruiden kunt oogsten voor ze in de kookles worden verwerkt. Zowel de wilde – als de keukenkruiden spelen een belangrijke rol in Mieke’s recepten,  de gerechten worden samen geproefd in een gezellige maaltijd !

Zie ook: https://sa24.nl/mieke-willebrands-geeft-kruidenkennis-van-eeuwen-door/

30 maart 2018  Lezing ‘Sleutels tot Eenheidsbewustzijn’ door Oene Hofman

Er is een steeds groter verlangen bij veel mensen om innerlijk rust te vinden in deze onrustige en onzekere wereld. Om deze rust te bereiken moeten we een flinke stap in bewustzijn maken om van verscheidenheid naar eenheid te komen in denken, doen en voelen. Want ooit waren we één in bewustzijn en dit weten sluimert nog steeds in ons…

Wat daarbij belangrijk is om zo zuiver mogelijk te leren zien (naar buiten toe en naar binnen toe), en bereid te zijn verder te kijken dan je eigen ideeën en programmeringen die heel ver reiken en ons vast willen houden in een matrix van illusies. Het is daarbij van belang om de valkuilen van het verstand te ‘doorzien’ en keuzes te maken zonder (ego)angst. Dan zal ons verzet overgaan naar acceptatie en leren we loslaten wat ons niet meer dient.
Juist dan komt er ruimte voor nieuwe invalshoeken en inzichten. Dan durven we te zien dat we uiteindelijk puur bewustzijn zijn; een groots en oneindig bewustzijn! Goddelijk bewustzijn!
Ben je klaar voor de ontmoeting met je Innerlijk Goddelijk Zelf?

Oene zal je meevoeren op zijn bekende inspirerende en krachtige wijze op een reis naar een groter potentieel van verenigd bewustzijn. We bespreken belangrijke sleutel elementen die ons weer dichter bij dat eenheidsbewustzijn kunnen brengen zoals; de roep van onze (multidimensionale) ziel verstaan, incarnatieangst overwinnen, de Ik-Ben aanwezigheid in onszelf omarmen en natuurwetten (h)erkennen. We leren over het wonder dat we zijn, over hoe we onze dromen kunnen wakker roepen en hoe het Universum ons optimaal kan ondersteunen om in overvloed te mogen manifesteren als mede-scheppers.

Oene Hofman is bewustzijnscoach en inspirator. Hij is een inspirerend spreker over boeiende spirituele onderwerpen. Door te spreken vanuit zijn hart(sbewustzijn) ontstaat er een unieke sfeer en eigenheid waardoor je de woorden voelt binnenkomen en in je resoneren.
Diverse persoonlijke ervaringen hebben hem een dieper inzicht gegeven over de ware schoonheid van de mens en haar relatie met elkaar en de kosmos. Samen met zijn levensmaatje Jenny van der Veen, heeft hij een Praktijk voor Eenheid en Heling in Dokkum (Frl). Hier worden mensen begeleid op een weg naar heling, waarin oude pijnen en verdriet kunnen worden omgebogen naar een positieve levenshouding.
Tevens beheren ze samen de website SpiritueelFriesland.nl. Dit is een particulier initiatief om mensen die met spiritualiteit bezig zijn met elkaar te verbinden.
Oene is ook voorzitter van Stichting In-zicht te Joure, waarbij het verwerven van inzicht op spiritueel gebied centraal staat. (www.in-zicht.nl)

Geef een reactie