Lezingen

Lezingen

Iedere laatste vrijdag van de maand zijn er interessante lezingen.
Tijd: 20.00 tot 22.00  Welkom vanaf 19.30
De entree is (meestal) 10 euro. Dit is inclusief thee en
iets lekkers.
Graag tijdig opgeven via bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

 

31 januari 2020  Lezing ‘Medicijnwiel en Numerologie’ door Maarten Oversier.

De combinatie van de numerologie op basis van je geboortedatum en de windrichtingen van het Medicijnwiel geeft je verhelderende inzichten in essentiële aspecten van je leven.
Er bestaan verschillende methoden om met behulp van nummers duidingen te kunnen doen. Sjamanisme met de numerologie laat je ervaren welke energie de cijfers uitstralen en kunnen transformeren.
Maarten Oversier heeft een jarenlange band met Noord-Amerikaanse en Canadese indianen. Veel oude kennis over de natuur en ‘spirit’ heeft hij van hen ontvangen. Hij is regressie- en reïncarnatietherapeut en een man die met “zijn voeten in de aarde” staat en een diep besef heeft dat alles met elkaar verbonden is. De natuur is bij hem vooral een metafoor voor persoonlijke processen. In deze lezing brengt Maarten op unieke wijze zijn uitgebreide kennis van het sjamanisme en de numerologie samen.

Praktijk voor regressie- en reïncarnatietherapie
Maarten A. Oversier
(Lid beroepsvereniging NVRT)


28 februari 2020
  
Lezing ‘Het wezen van water’ verborgen dimensies ontsluierd
door Theo Claassen.

Geboren op een boerderij ontwikkelde Theo Claassen een grote fascinatie voor de natuur en voor water in het bijzonder.  Zo werkte hij na zijn studie biologie onder andere in Friesland bij Rijkswaterstaat. Gestaag groeide bij hem de interesse voor alle minder harde aspecten van water. Theo Claassen is hiermee een van de weinige wetenschappers die open staat voor alle wijsheidsbronnen.

Water is de meest bijzondere vloeistof die we kennen. Als bewoners van een waterplaneet bestaat ook ons lichaam voor het grootste deel uit water. Maar er is zoveel meer, want water is een waar wonder en het schijnbaar eenvoudige molecuul heeft nog niet eens al zijn geheimen prijsgegeven. 
Daarnaast wordt water al eeuwenlang vereerd en gebruikt in rituelen. Het heeft altijd en overal in mythen, legenden en religies een belangrijke rol gespeeld. Zo vond deze blauwdruk van het leven zijn weerklank in de architectuur en schilderkunst, in muziek en getallensymboliek. Dit laatste aspect, gematria en water, is in dit boek voor het eerst uitgebreid belicht door Theo Claassen die, na een werkzaam rijk leven ‘met water’, met ons zijn kennis deelt van alle menselijke wijsheidsbronnen: van de harde feiten uit de wetenschap tot de minder harde uit de esoterie en gnostiek. Je zou het misschien nog het beste een synthese kunnen noemen.

Theo Claassen zijn unieke en goed leesbare boek is een geweldig inspirerend naslagwerk geworden, waarin zeer veel bijzondere aspecten van water aan bod komen. 

Recensies op dit boek:

‘Tranen kreeg ik in de ogen toen ik dit boek zag. Zoals toen ik voor het eerst door een microscoop het leven in het water zag. Zo rijk, zo veelzijdig, zo onverwacht, zo mooi. 
Ir. Maarten K. H. Gast, voormalig directeur Gemeentewaterleidingen Amsterdam.

‘Een geweldige schatkamer, waarin het goud van de esoterie en het zilver van de water-wetenschap op kundige wijze met elkaar zijn vervlochten’.
Prof. mr. Hans Wessel, emeritus hoogleraar waterrecht en bestuur (River Basin Management) TU Delft


27 maart 2020  Lezing ‘Waarlijk tot bloei komen maakt gelukkig!’
door Michiel Koperdraat

De essentie van het bestaan zou je best expressie kunnen noemen. Alles groeit en bloeit of het nu gaat om een bloem, een stad, een zon, of een mens. Bestaan is in zekere zin synoniem aan expressief zijn. Alles drukt zich uit, op welke manier dan ook als uitdrukking van het Absolute zélf, in vormen en bewegingen, dus ook wij mensen. Zonder een zekere mate van bloei voelen we ons dan ook niet echt tot ons recht komen of kan het leven zelfs als zinloos worden ervaren. 
Voor volledige zelfexpressie is het nodig om innerlijk vrij te zijn en, als we dit niet in onszelf ervaren, die vrijheid te gaan realiseren. Hiervoor is het opdoen van zelfkennis van groot belang, want dan krijgen we zicht op onze talenten en op wat onze bloei in de weg staat. En we ontdekken hoe we onze eigen innerlijke ‘bloeiremmers’ liefdevol kunnen achterlaten. 
De spirituele filosofie (gericht op het realiseren van zelfkennis, bewust gewaar-zijn en duurzaam geluk) leidt ons naar zelfrealisatie.
Deze avond bespreken we belangrijke uitgangspunten die een heldere handleiding voor je kunnen worden om in je eigen tempo en autonoom tot zelfrealisatie in volle zelfexpressie te komen. 
Een goede vraag is: hoe passen we toe wat we over onszelf te weten komen? Hoe leidt spirituele informatie ons naar een werkelijk vrije geest die in zichzelf verankerd is, ook als het leven gaat tegenzitten? Wat kunnen we doen? En wat zouden we vooral moeten laten? 

Michiel Koperdraat (1956) is musicus, muziekdocent en filosoof, en vertelt graag over wat naar zijn ervaring van belang is op het gebied van innerlijke ontwikkeling en zelfrealisatie. Hij is vanaf 1980 actief in praktischwww.zelfkennis.nue spirituele filosofie en gaf vele jaren les aan studiegroepen. Dit innerlijke bevrijdingstraject gaat uit van de traditie van de Vierde Weg (Gurdjieff & Ouspensky) in combinatie met belangrijke Vedische uitgangspunten en Michiels ‘handleiding’ tot zelfrealisatie. 
Zie ook www.zelfkennis.nu en www.universana.nl
 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.