Lezingen

Lezingen

Iedere laatste vrijdag van de maand zijn er interessante lezingen.
Tijd: 20.00 tot 22.00  Welkom vanaf 19.30
De entree is (meestal) 10 euro. Dit is inclusief thee en koffie.
Graag tijdig opgeven via bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

 

23 februari 2018  Lezing en dia presentatie ‘Kruiden en hun toepassingen’
de kracht van kruiden door Mieke Willebrands

Deze avond staat in het teken van onze kleurrijke inheemse planten die bijna overal in de tuinen en de natuur kunnen voorkomen. Deze wilde en gekweekte kruiden zijn niet alleen mooi om te zien en lekker om te ruiken, zij zijn door hun hoge gehaltes aan vitaminen en mineralen ook lekker in de keuken en dragen bij aan een goede gezondheid.

Met een kleurrijke presentatie van de kruiden in en om Mieke’s 40 jaar oude kruidentuin vertelt zij over hun talloze toepassingsmogelijkheden: heerlijke keukentips, handige remedies bij kleine ongemakken en ideeën om bijvoorbeeld zelf kruidenoliën en bloemensiropen te maken.

Er kunnen verschillende soorten kruidenthee worden geproefd.

Meer info over Mieke’s kruidentuin en kruiden (kook)workshops:
Sinds 1975 werkt Mieke Willebrands met kruiden. In dat jaar richtte zij samen met haar
partner Bob ‘Midgard Kruidentuin’ op. Jarenlang waren de heerlijke kruiden theeën  in de mooie 6-hoekige doosjes evenals de kruidenoliën en bloemensiropen overal in de Nederlandse natuurvoedingswinkels te vinden. Na 31 jaar ging Bob met pensioen en werd het tijd om alle kennis en ervaring door te geven.

Tegenwoordig geeft Mieke leerzame kruidenwandelingen, presentaties en workshops, waarin alle aspecten van het gebruik van wilde en gekweekte kruiden worden behandeld.
In de workshops komen verschillende thema’s aan bod, zoals het kweken, oogsten en drogen van talloze soorten kruiden. Je leert  kruidentheeën  mengen, kruidenoliën maken en het verwerken van verse kruiden in diverse grondstoffen.
Heel lekker en leerzaam zijn de kooklessen waarbij je onder leiding van Mieke zelf de kruiden kunt oogsten voor ze in de kookles worden verwerkt. Zowel de wilde – als de keukenkruiden spelen een belangrijke rol in Mieke’s recepten,  de gerechten worden samen geproefd in een gezellige maaltijd !

Zie ook: https://sa24.nl/mieke-willebrands-geeft-kruidenkennis-van-eeuwen-door/


30 maart 2018
 
Lezing ‘Sleutels tot Eenheidsbewustzijn’ door Oene Hofman

Er is een steeds groter verlangen bij veel mensen om innerlijk rust te vinden in deze onrustige en onzekere wereld. Om deze rust te bereiken moeten we een flinke stap in bewustzijn maken om van verscheidenheid naar eenheid te komen in denken, doen en voelen. Want ooit waren we één in bewustzijn en dit weten sluimert nog steeds in ons…

Wat daarbij belangrijk is om zo zuiver mogelijk te leren zien (naar buiten toe en naar binnen toe), en bereid te zijn verder te kijken dan je eigen ideeën en programmeringen die heel ver reiken en ons vast willen houden in een matrix van illusies. Het is daarbij van belang om de valkuilen van het verstand te ‘doorzien’ en keuzes te maken zonder (ego)angst. Dan zal ons verzet overgaan naar acceptatie en leren we loslaten wat ons niet meer dient.
Juist dan komt er ruimte voor nieuwe invalshoeken en inzichten. Dan durven we te zien dat we uiteindelijk puur bewustzijn zijn; een groots en oneindig bewustzijn! Goddelijk bewustzijn!
Ben je klaar voor de ontmoeting met je Innerlijk Goddelijk Zelf?

Oene zal je meevoeren op zijn bekende inspirerende en krachtige wijze op een reis naar een groter potentieel van verenigd bewustzijn. We bespreken belangrijke sleutel elementen die ons weer dichter bij dat eenheidsbewustzijn kunnen brengen zoals; de roep van onze (multidimensionale) ziel verstaan, incarnatieangst overwinnen, de Ik-Ben aanwezigheid in onszelf omarmen en natuurwetten (h)erkennen. We leren over het wonder dat we zijn, over hoe we onze dromen kunnen wakker roepen en hoe het Universum ons optimaal kan ondersteunen om in overvloed te mogen manifesteren als mede-scheppers.

Oene Hofman is bewustzijnscoach en inspirator. Hij is een inspirerend spreker over boeiende spirituele onderwerpen. Door te spreken vanuit zijn hart(sbewustzijn) ontstaat er een unieke sfeer en eigenheid waardoor je de woorden voelt binnenkomen en in je resoneren.
Diverse persoonlijke ervaringen hebben hem een dieper inzicht gegeven over de ware schoonheid van de mens en haar relatie met elkaar en de kosmos. Samen met zijn levensmaatje Jenny van der Veen, heeft hij een Praktijk voor Eenheid en Heling in Dokkum (Frl). Hier worden mensen begeleid op een weg naar heling, waarin oude pijnen en verdriet kunnen worden omgebogen naar een positieve levenshouding.
Tevens beheren ze samen de website SpiritueelFriesland.nl. Dit is een particulier initiatief om mensen die met spiritualiteit bezig zijn met elkaar te verbinden.
Oene is ook voorzitter van Stichting In-zicht te Joure, waarbij het verwerven van inzicht op spiritueel gebied centraal staat. www.in-zicht.nl

 

 

 

 

20 april 2018  Lezing  ‘Het gebruik van thee/ High Tea’
door Theesommelier Marloes Bodewes-Bos

Wat het vak van Theesommelier zo leuk maakt is dat thee, met duizenden (!) verschillende soorten en een historie van duizenden jaren, een prachtig en veelzijdig product is.
Thee is cultuur, natuur en geschiedenis. Thee is gezond en puur. En vooral erg lekker!
Ik neem mensen dan ook graag mee op reis door de boeiende wereld van thee!
Thee Atelier Paterswolde  www.thee-atelier.nl

 

 

 

 

 

25 mei 2018  Lezing ‘familielijnen opschonen’ door Aafke Douma en Rob Heiligers

Aafke en Rob komen in hun energetisch werk geregeld mensen met klachten tegen waarbij de oorzaken te maken hebben met´familielijnen´. Behalve je fysieke genen kun je nogal wat meer meekrijgen van je vader en moeder. Denk aan waarden en normen, maar bijv. ook ervaringen van voorouders heel lang geleden. De energetische impact daarvan kan generaties lang (onbewust) doorspelen in het dagelijks leven van een familie.

Door deze familielijnen heldervoelend/-ziend/-horend/-wetend ´op te schonen´ wordt als het ware de angel uit het probleem gehaald, met meestal opvallend gezonde gevolgen voor alle familieleden. Een en ander sluit aan op bijv. de harmoniserende effecten van familieopstellingen en systemisch werk, en lijkt tegelijkertijd nog dieper te gaan naar oorspronkelijke oorzaken achter levensvragen.
www.natuurlijkcentrumbewustzijnenbloei.nl

Geef een reactie