Lezingen

Lezingen

Iedere laatste vrijdag van de maand zijn er interessante lezingen.
Tijd: 20.00 tot 22.00  Welkom vanaf 19.30
De entree is (meestal) 10 euro. Dit is inclusief thee en koffie.
Graag tijdig opgeven via bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

24 mei 2018 Lezing ‘Eet jezelf gezond’ De heilzame aspecten van voeding
door Juglen Zwaan Deze lezing is €12,50 (i.p.v. 10 euro)

Juglen is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies. Lees hier zijn verhaal:

Hoe ben ik op het pad van gezondheid terechtgekomen?
Op mijn 18e had ik last van bijzonder veel klachten zoals vermoeidheid, depressiviteit, darmkolieken, infecties en ontstekingen. Toevallig liep ik in die tijd tegen het boek Voeding en Intelligentie aan van Jean Carper. Ik leerde door dit boek dat we onze gezondheid in eigen hand kunnen nemen. In mijn puberteit leefde ik namelijk erg ongezond. Zo was ik jarenlang vaste klant bij diverse snackbars. Ik reed rond op een brommer, enige vorm lichaamsbeweging kreeg ik niet. Er ging geen dag voorbij zonder cola en sigaretten. In het weekend werd er steevast gedronken en groente at ik nagenoeg nooit. Door meer boeken te lezen en websites te bestuderen, leerde ik langzaam hoe een gezonder leven mogelijk is. Een valkuil was wel dat ik de beweringen en reclames van marketeers nog volledig geloofde. Toen ik echter in de gaten kreeg dat zij niet onze gezondheid vooropstellen, maar bedrijfsresultaat in de vorm van financiële winst, voelde ik me bij de neus genomen. Ik begon me af te vragen waarom gezonde voeding niet op school wordt onderwezen. Dan zouden we een minder makkelijke prooi voor marketeers zijn. Gezondheid werd met de jaren een steeds grotere passie en ik vertelde er honderduit over. Het was mijn omgeving die me erop attendeerde om hier misschien iets mee te gaan doen. Daarom heb ik toen mijn baan als onderwijzer opgezegd om via aHealthylife kennis te delen over voeding en gezondheid, zodat anderen worden behoed voor de valkuilen waar ik zelf in terecht ben gekomen.

Vandaag de dag onderzoek ik vele thema’s en vraagstukken over voeding en gezondheid. De inzichten die ik tijdens mijn zoektochten opdoe, deel ik via de wekelijkse nieuwsbrief, blogs, columns, op de radio en via lezingen, trainingen, workshops en seminars.

Mijn doel is om andere mensen te helpen bij de zoektocht naar welke voeding hen gezond kan maken. Op macroniveau is elk mens gelijk, maar op microniveau kunnen er grote verschillen bestaan. Hierdoor reageren we allemaal anders op voeding. Ik zeg daarom niet wat je wel of niet ‘mag’ eten, maar ik draag graag aan wat je voor jezelf zou kunnen onderzoeken. Het standaard advies van het Voedingscentrum is niet voor iedereen geschikt. Ik help graag bij het inzichtelijk maken welke afwegingen er gemaakt kunnen worden als het om voeding gaat.

Ik geef regelmatig workshops, cursussen en trainingen. Houd hiervoor de site www.edusana.nl en www.juglenzwaan.nl in de gaten.


30 augustus 2019 Lezing/workshop ‘Bach bloesem remedies’ door Gerard Hommema
Natuurlijke ondersteuning van lichaam en geest voor de uitdagende momenten.

Bach bloesems zijn in de jaren ’30 ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Hij was een gerenommeerde Britse homeopaat en bacterioloog en vroeg zich af waarom sommige mensen wel ziek werden na blootstelling aan bepaalde bacteriën en anderen niet. Na jaren onderzoek stelde hij vast dat ziekte veroorzaakt wordt door een disharmonie in de persoonlijkheid.

Bach bloesem remedies zijn plantenextracten die de eigenschap hebben om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn faalangst, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. Bachbloesemtherapie valt onder de homeopathische principes.

Tijdens deze avond gaan we een aantal mogelijkheden bespreken om tot een goede keuze te komen uit de 38 verschillende Bach bloesems. In de vorm van een workshop gaan we vervolgens met behulp van kinesiologie (spiertesten) een passende Bach bloesem opsporen.

Gerard Hommema is medisch farmaceutisch analist en heeft een eigen praktijk voor Homeopathie. De basis van elke behandeling is Klassieke Homeopathie.
Aanvullende behandelmethodes zijn voetreflexologie, magnetiseren, kinesiologie en/of
Bach bloesemremedie om je energie en weerstand te versterken.
Al deze behandelmethodes zijn gebaseerd op duizenden jaren kennis en ervaring door volkeren over de hele wereld. Puur natuur, zonder gifstoffen en geen vervelende bijwerkingen.
Voor meer info www.homeopathiezorg.nl 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.