Lezingen

Lezingen

Iedere laatste vrijdag van de maand zijn er interessante lezingen.
Tijd: 20.00 tot 22.00  Welkom vanaf 19.30
De entree is (meestal) 10 euro. Dit is inclusief thee en
koffie.
Graag tijdig opgeven via bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

30 augustus 2019  Lezing ‘Bach Bloesen remedies’ door Gerard Hommema
Natuurlijke ondersteuning van lichaam en geest voor de uitdagende momenten

Bach bloesems zijn in de jaren ’30 ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Hij was een gerenommeerde Britse homeopaat en bacterioloog en vroeg zich af waarom sommige mensen wel ziek werden na blootstelling aan bepaalde bacteriën en anderen niet. Na jaren onderzoek stelde hij vast dat ziekte veroorzaakt wordt door een disharmonie in de persoonlijkheid.

Bach bloesem remedies zijn plantenextracten die de eigenschap hebben om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn faalangst, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. Bachbloesemtherapie valt onder de homeopathische principes.

Tijdens deze avond gaan we een aantal mogelijkheden bespreken om tot een goede keuze te komen uit de 38 verschillende Bach bloesems. In de vorm van een workshop gaan we vervolgens met behulp van kinesiologie (spiertesten) een passende Bach bloesem opsporen.

Gerard Hommema is medisch farmaceutisch analist en heeft een eigen praktijk voor Homeopathie. De basis van elke behandeling is Klassieke Homeopathie.
Aanvullende behandelmethodes zijn voetreflexologie, magnetiseren, kinesiologie en/of
Bach bloesemremedie om je energie en weerstand te versterken.
Al deze behandelmethodes zijn gebaseerd op duizenden jaren kennis en ervaring door volkeren over de hele wereld. Puur natuur, zonder gifstoffen en geen vervelende bijwerkingen.
Voor meer info www.homeopathiezorg.nl 

27 september 2019  Lezing Oene Hofman

25 oktober 2019  Lezing Silver van Lohuizen
Vrij, blij en bewust leven met de Tzolkin, de heilige kalender van de Maya’s

Deze kalender helpt je om af te stemmen  op de natuurlijke ritmes van het leven, die in harmonie zijn met de aarde, de zon, de maan, de sterren, met de natuur en met alles wat leeft. Elke dag en elke periode heeft een eigen energie en eigen mogelijkheden tot groei. Het is niet moeilijk en je ontdekt al snel hoe het natuurlijke ritme verbonden is met je eigen leven en de dingen die daarin gebeuren. 

25 oktober is de eerste dag van 52 dagen die in het teken van transformatie staan. Een intense energie periode! Inspiratie en meditatieve momenten, ondersteund door de warme klanken van de indiaanse kiowa love flute, nodigen je uit om te voelen hoe je dat in je eigen leven herkent en hoe je er positief voor jezelf mee kunt werken.
Herkenning helpt je om de druk van de agendatijd los te laten, en te ontspannen in het vertrouwen dat alles op de juiste tijd en de juiste plaats gebeurt. Hoe meer je ontspant, hoe meer synchroniciteit je zal ervaren, je intuïtie zal sterker worden en je zal je steeds meer deel gaan voelen van het grotere geheel. Er komt (meer) ruimte om te voelen wie je diep van binnen echt bent en om de diepgang en rijkdom van je innerlijke wereld te ervaren. Juist dáár ligt je kracht en creativiteit en vind je de moed om keuzes te maken vanuit je hart. 

Je maya geboorte-energie

De energie van jouw geboortedag is je Maya geboorte-energie. Je leert hoe je die op eenvoudige wijze kunt uitrekenen. Dat geeft je natuurlijk nog veel meer inzicht, herkenning en bevestiging.

Je nieuwe regenboogperspectief

In deze jaren vindt een grote verschuiving in de energie plaats die je vanuit je geboorte-energie in 7 stapjes naar een nieuw perspectief brengt: het  regenboogperspectief!
Dit perspectief opent een heel nieuwe verruimde waarneming en dimensie van zijn,
waardoor je makkelijker loskomt van oude patronen en overtuigingen. Het activeert je lichtkracht en geeft je de positieve energie om je hart te volgen en je visie waar te maken. Alle Mayazonnen ondersteunen je om te doen wat je moet doen!

Een inspirerende avond voor iedereen die meer wil weten over de universele kennis en wijsheid van de Maya’s. Ook als je al bekend bent met de Tzolkin zal deze avond je nieuwe waardevolle inzichten geven!
Silver van Lohuizen schreef 5 boeken over de Tzolkin, de Maya astrologie en het Maya Kristalbewustzijn en het volgende is in de maak. Het is haar passie om deze kennis op eigentijdse wijze toegankelijk te maken voor iedereen. Carla Knijn-Voerman maakt de prachtige illustraties voor de boeken en is mede inspirator.  Daarnaast maakt Silver ook persoonlijke Maya Kristalboeken op maat, met daarin de volledige persoonlijke horoscoop/blauwdruk en inwijdingsweg naar vrij, blij en bewust leven. 
www.kristalboeken.nl

29 november 2019  Lezing ‘De Bosnische piramides’ door Aafke Douma en Rob Heiligers

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.