Lezingen

Lezingen

Iedere laatste vrijdag van de maand zijn er interessante lezingen.
Tijd: 20.00 tot 22.00  Welkom vanaf 19.30
De entree is (meestal) 10 euro. Dit is inclusief thee en
iets lekkers.
Graag tijdig opgeven via bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

 

29 mei 2020 ???  Lezing ‘Het leven van de honingbij’ door Karin Akkerman


28 augustus 2020  Lezing ‘De Bosnische piramides’ door Aafke Douma en Rob Heiligers

 

25 september 2020  Lezing ‘de kracht van kwetsbaarheid’ door Oene Hofman

 

30 oktober 2020 Lezing Biologika ‘De 5 biologische natuurwetten’ door Enikö Papp
Korte kennismaking met deze nieuwe kijk op ziekte.

Biologika, De Nieuwe Medicina, is een nieuw leervak. Het is natuurwetenschappelijke informatie over HOE en WAAROM ziektes ontstaan en meer dan 35 jaar geleden ontdekt, door dr. Hamer. Deze revolutionaire ontdekking beschrijft de werking van de 5 biologische natuurwetten, die de logische, intelligente, bewijsbare wetmatigheden over het ontstaan van onze ziekteprocessen, oftewel de veranderingen in ons lichaam ontcijferen.
Het is gebaseerd op de het gegeven dat wat er ook gebeurt met ons op fysiek niveau, op het niveau van het orgaan, is begonnen door een verandering op het niveau van de hersenen die is aangezet door een impact welke heeft zich afgespeeld in onze psyche of hoe wij het noemen: in onze gevoelswereld.
Door een onverwacht, onacceptabel bio-logisch conflict dat moet voldoen aan 5 concrete voorwaarden. De biologische natuurwetten onthullen daarmee voor het eerst in de geschiedenis de zinvolle doelen van onze ziekteprocessen.
Deze natuurwetten zijn vanuit Moeder Natuur ontstaan en niet door de mens bedacht. Ze gelden voor iedereen die op Aarde leeft, mens, dier en plant. Dus ook voor jou. Omdat het om wetmatigheden gaat hoef je er niet in te geloven. Het werkt bij iedereen op dezelfde manier, net zoals zwaartekracht, ook zonder dat jij het weet. Je kunt de werking en de logica van de wetten bij jezelf en bij anderen checken.

Tijdens deze Biologika inspiratielezing krijg je een korte kennismaking met de 5 biologische natuurwetten – de basis van deze nieuwe paradigma – en vele praktijkvoorbeelden om een eerste feeling te krijgen met hoe de biologische natuurwetten werken, oftewel waarom wij ziek worden. Je zult versteld staan hoe banaal eenvoudig en logisch ziektes ontstaan en vooral waarom ze ontstaan. Na deze paar uren zul je in staat zijn om vervolgens bij jezelf en je geliefden te checken hoe het werkt. Na deze inspiratieavond is gezondheid geen geheim meer! Deze bijzondere ontdekking zal je leven voor goed positief veranderen.

Ben jij er ook klaar voor om 180 graden anders te leren kijken naar ziektes omdat:

  • jouw lichaam geen fouten maakt wanneer het ziek wordt
  • een fysieke (of geestelijke) verandering (=ziekte) zinvol is
  • genezing een logisch proces is
  • je invloed kan hebben op je eigen herstel

DAN IS DEZE LEZING IETS VOOR JOU! Voel je welkom in deze compleet andere realiteit
waar jij meester wordt van je eigen gezondheid. Zie ook www.biologikanederland.nl

….. 2020  Lezing ‘Waarlijk tot bloei komen maakt gelukkig!’
door Michiel Koperdraat

De essentie van het bestaan zou je best expressie kunnen noemen. Alles groeit en bloeit of het nu gaat om een bloem, een stad, een zon, of een mens. Bestaan is in zekere zin synoniem aan expressief zijn. Alles drukt zich uit, op welke manier dan ook als uitdrukking van het Absolute zélf, in vormen en bewegingen, dus ook wij mensen. Zonder een zekere mate van bloei voelen we ons dan ook niet echt tot ons recht komen of kan het leven zelfs als zinloos worden ervaren. 
Voor volledige zelfexpressie is het nodig om innerlijk vrij te zijn en, als we dit niet in onszelf ervaren, die vrijheid te gaan realiseren. Hiervoor is het opdoen van zelfkennis van groot belang, want dan krijgen we zicht op onze talenten en op wat onze bloei in de weg staat. En we ontdekken hoe we onze eigen innerlijke ‘bloeiremmers’ liefdevol kunnen achterlaten. 
De spirituele filosofie (gericht op het realiseren van zelfkennis, bewust gewaar-zijn en duurzaam geluk) leidt ons naar zelfrealisatie.
Deze avond bespreken we belangrijke uitgangspunten die een heldere handleiding voor je kunnen worden om in je eigen tempo en autonoom tot zelfrealisatie in volle zelfexpressie te komen. 
Een goede vraag is: hoe passen we toe wat we over onszelf te weten komen? Hoe leidt spirituele informatie ons naar een werkelijk vrije geest die in zichzelf verankerd is, ook als het leven gaat tegenzitten? Wat kunnen we doen? En wat zouden we vooral moeten laten? 

Michiel Koperdraat (1956) is musicus, muziekdocent en filosoof, en vertelt graag over wat naar zijn ervaring van belang is op het gebied van innerlijke ontwikkeling en zelfrealisatie. Hij is vanaf 1980 actief in praktischwww.zelfkennis.nue spirituele filosofie en gaf vele jaren les aan studiegroepen. Dit innerlijke bevrijdingstraject gaat uit van de traditie van de Vierde Weg (Gurdjieff & Ouspensky) in combinatie met belangrijke Vedische uitgangspunten en Michiels ‘handleiding’ tot zelfrealisatie. 
Zie ook www.zelfkennis.nu en www.universana.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.