24 mei: Lezing ‘Eet jezelf gezond’ de heilzame aspecten van voeding door Juglen Zwaan bij Theeschenkerij Bellefleur in Siegerswoude



Aanvang 20.00 Welkom vanaf 19.30
Deze lezing is €12,50 (i.p.v. 10 euro)
Reserveren noodzakelijk! via bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

Juglen is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies. Lees hier zijn verhaal:

Hoe ben ik op het pad van gezondheid terechtgekomen?
Op mijn 18e had ik last van bijzonder veel klachten zoals vermoeidheid, depressiviteit, darmkolieken, infecties en ontstekingen. Toevallig liep ik in die tijd tegen het boek Voeding en Intelligentie aan van Jean Carper. Ik leerde door dit boek dat we onze gezondheid in eigen hand kunnen nemen. In mijn puberteit leefde ik namelijk erg ongezond. Zo was ik jarenlang vaste klant bij diverse snackbars. Ik reed rond op een brommer, enige vorm lichaamsbeweging kreeg ik niet. Er ging geen dag voorbij zonder cola en sigaretten. In het weekend werd er steevast gedronken en groente at ik nagenoeg nooit. Door meer boeken te lezen en websites te bestuderen, leerde ik langzaam hoe een gezonder leven mogelijk is. Een valkuil was wel dat ik de beweringen en reclames van marketeers nog volledig geloofde. Toen ik echter in de gaten kreeg dat zij niet onze gezondheid vooropstellen, maar bedrijfsresultaat in de vorm van financiële winst, voelde ik me bij de neus genomen. Ik begon me af te vragen waarom gezonde voeding niet op school wordt onderwezen. Dan zouden we een minder makkelijke prooi voor marketeers zijn. Gezondheid werd met de jaren een steeds grotere passie en ik vertelde er honderduit over. Het was mijn omgeving die me erop attendeerde om hier misschien iets mee te gaan doen. Daarom heb ik toen mijn baan als onderwijzer opgezegd om via aHealthylife kennis te delen over voeding en gezondheid, zodat anderen worden behoed voor de valkuilen waar ik zelf in terecht ben gekomen.

Vandaag de dag onderzoek ik vele thema’s en vraagstukken over voeding en gezondheid. De inzichten die ik tijdens mijn zoektochten opdoe, deel ik via de wekelijkse nieuwsbrief, blogs, columns, op de radio en via lezingen, trainingen, workshops en seminars.

Mijn doel is om andere mensen te helpen bij de zoektocht naar welke voeding hen gezond kan maken. Op macroniveau is elk mens gelijk, maar op microniveau kunnen er grote verschillen bestaan. Hierdoor reageren we allemaal anders op voeding. Ik zeg daarom niet wat je wel of niet ‘mag’ eten, maar ik draag graag aan wat je voor jezelf zou kunnen onderzoeken. Het standaard advies van het Voedingscentrum is niet voor iedereen geschikt. Ik help graag bij het inzichtelijk maken welke afwegingen er gemaakt kunnen worden als het om voeding gaat.

Ik geef regelmatig workshops, cursussen en trainingen. Houd hiervoor de site www.edusana.nl en www.juglenzwaan.nl in de gaten.




Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.