21 juli OPEN TUIN met ROOS GALJAARD en SEBASTIAAN WIERING

 

 

 

Aanvang 14.30 entree € 6,00 p.p. inlichtingen:06-48575067  Boskwei 6 Siegerswoude      (parkeerplaats aanwezig)
roos&sebastiaanRoos Galjaard & Sebastiaan Wiering

Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos is a singer-songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzonder eigen stijl weet te smeden.

Roos bracht 3 cds uit met haar band Gather Roses . De laatste, getiteld “As the sun will guide me home” kwam in december 2011 uit en kreeg lovende recensie, o.a. van Folkforum: http://www.folkforum.nl/cds/82-cd-recensies/12558-gather-roses-as-the-sun-will-guide-me-home. De titelsong is onlangs als clip op youtube verschenen: http://youtu.be/XOVkoP1jLqU.

In juni 2010 was de release van een solo album (I am Water), waarbij ze samenwerkte met o.a. folkmuzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos en gitarist en componist Phil Mills:

“Een Iers folkgevoel. Dat ontstaat vanzelf als je de plaat I Am Water van Roos Galjaard opzet. Toch komt deze dame ‘gewoon’ uit Groningen. De bundeling van liedjes die de artieste de afgelopen jaren schreef, roept een zeer intiem sfeertje op. Haar stem is een voornaam wapen, de akoestische instrumenten ondersteunen dat wapen op subtiele wijze. Met recht een pure verzameling van enkele blinkende muzikale prachtpareltjes” (Platomania Oktober 2010)

“Interessante soloplaat….soms erg prachtige songs die vooral opvallen door fraaie arrangementen en het gebruik van niet-alledaagse instrumenten” (FRET november 2010)

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard ook op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland! Zo speelden zij in augustus 2012 op het singersongwriterfestival in Kopenhagen en het Noordfolk festival in Veenhuizen in 2012 en in mei 2013 op het melodicafestival in Aarhus, Denemarken. Ook spelen ze samen op het Folk in de Wâlden Festival dat op 15 september op het prachtige Stania State, Fryslân zal plaatsvinden. Het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties geven alle ruimte aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello: http://youtu.be/C6F0tS1BJHg en http://youtu.be/LM6GuXThTIU.

Voor meer informatie, agenda en muziek: ga naar www.roosgaljaard.nl (en met band: www.gatherroses.nl )

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.