22 september OPEN TUIN bij Bellefleur met powerfolkband HoppaH aanvang 14.30 entree € 6,00

“De muziek van HoppaH! is een mix van klassiek viool, folk-accordeon, reggae/ska/punk- drums, stuwende bas, klezmer-klarinet en rauwe zang van zwaarmoedige doch relativerende teksten. De verschillende muziekinvloeden zorgen voor lekker in het gehoor liggende opzwepende liederen. HoppaH! staat voor vrolijke, kleurrijke muziek waarbij je niet stil kunt blijven staan. HoppaH! is feest!”

Hoppah

Biografie

Nadat de Franstalige polka-punkband Le Roi Mort ermee ophield, stortte frontman Serge van Laar zich op een nieuw project. Hij besloot dit keer Nederlandstalige teksten schrijven en formeerde in september 2011 de nieuwe band HoppaH! De eerste demo werd begin december uitgebracht en al snel daarna stroomden de boekingen binnen. Eind 2012 zijn ze begonnen met de opnames van twaalf eigen nummers die begin 2013 zowel digitaal als op vinyl uit zal komen.

Na enkele maanden van hun bestaan speelt HoppaH! op grote feesten, zalen en festivals als Noorderzon, Festival der Aa (klein Oerol), Folk’n’Fusion (D), Folk veur Volk, Magneetfestival, Vogelpop, Veen gaat Vreemd, Sletfest, en Gideonfestival.

Folkmuzikant Erik de Jong is een veelzijdig accordeonist met een uitgebreid repertoire, variërend van Ierse-Schotse folk (zijn specialiteit) tot Frans-Vlaamse balfolk, van Oost-Europese klezmer tot Balkanmuziek. Hij speelt accordeon vanaf 1993, in de meest uiteenlopende formaties.

Al vanaf haar zevende speelt Laura Iwema viool. Ze is eerste violist bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en bij de folkband VenCe speelt ze accordeon. Ook op piano kan Laura uitstekend uit de voeten. Net als bij Le Roi Mort maakt haar volkse frivole viool de nummers helemaal af.

Roy Rolleman is bassist in hart en nieren. Zijn eerste stappen zette hij in de hardrock-scene en daarna groeide hij in funk- en punkbandjes. Bovendien is Roy een vaardig klassiek gitarist. HoppaH! is de derde band waarin hij met Serge van Laar speelt. Daarnaast ontwierp Roy de demo-hoes en het HoppaH!-logo.

Muziek komt voor drummer Jorris Klaassen op nummer 1. Jorris speelt bas bij de Gringo’s en hij drumt bij Zeemonster. Vanaf zijn negende is hij bezig met percussie: djembé, conga’s en drums. Zijn muziekliefdes zijn techno, goa, punk, ska, dub en wereldmuziek.

Muziekdocente Esther de Boer heeft twintig jaar ervaring op de klarinet. Ze weet de tegenstelling tussen de weemoedige klanken van de klarinet en de vrolijke noten van HoppaH! als geen ander te overbruggen naast dat ze een geweldige zangeres is. Esther maakt deel uit van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en is ze ook een veelgevraagd gastmuzikant.

HoppaH! is zeer trots op hun eigen geluidsman; Han kortekaas. Hij weet als geen ander het beste geluid neer te zetten bij de live-optredens. Dankzij zijn kennis (een ouwe rot ; hij verzorgde vijf jaar het geluid van Herman Brood) kon HoppaH! de opnames van hun eerste album (die in het voorjaar van 2013 uitkomt) in eigen beheer kunnen maken.

url hoppah

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.