25 augustus Open Tuin met Linde Nijland en Bert Ridderbos

Folk concert Linde Nijland en Bert Ridderbos bij Bellefleur in Siegerswoude

De noordelijke singer songwriter Linde Nijland behoort al jaren tot de top van de Nederlandse en Europese folk. Ze trad intensief op in binnen- en buitenland en maakte in totaal 9 CD’s en 2 DVD’s. Haar nieuwe album met daarop veel eigen liedjes verschijnt eind 2013. Met haar unieke stem en op Iers, Engels en Amerikaanse folk geënt repertoire weet ze elk publiek te raken. Op zondag 25 augustus komt Linde naar Theeschenkerij Bellefleur in Siegerswoude, voor een intiem luisterconcert samen met multi-instrumentalist Bert Ridderbos (gitaren, cittern en accordeon).

Bert is onder meer bekend van de Groninger band Törf waarvan hij jarenlang deel uitmaakte. Zijn composities werden gebruikt in het programma ‘Vrouger’ op RTV Noord en op de Duitse televisie. Linde maakte jarenlang deel uit van het zangduo Ygdrassil. Internationaal trok ze de aandacht met een muzikaal eerbetoon aan de Britse zangeres Sandy Denny. Hiermee oogstte ze o.a. de lof van producer Joe Boyd (Nick Drake, Pink Floyd, Fairport Convention) die haar in 2009 vroeg voor een optreden in de befaamde Barbican Hall in Londen, met o.a. Richard Thompson. Boyd zei over haar ‘Sandy Denny’ album: “Linde Nijland has given Sandy Denny’s music the respect it deserves, and made a lovely and fresh record that shows off her beautiful voice as well as her good taste”.

Een aantal jaren geleden maakten Linde en Bert samen een muzikale reis per landrover naar Bhutan. Van deze bijzondere reis verscheen in 2010 de dvd / cd ‘A musical Journey’ waarop de twee musiceren met traditionele muzikanten in o.a. Iran en India. In Bhutan traden Linde en Bert op bij een groot concert ter ere van de kroning van de vijfde koning.

Het optreden op 25 augustus begint om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.
Adres: Theeschenkerij Bellefleur, Boskwei 6, 9248 KZ  Siegerswoude. Telefoon: 0512-302977
De entree bedraagt € 12,50

rand van nederland

 

(c) foto Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.