Zondagmiddagconcert Kate MacLeod (USA)

 

De Amerikaanse Kate MacLeod is een singer-songwriter en violiste die folk met americana mengt.

Charles Sawtelle van de legendarische bluegrassband Hot Rize producete haar debuutplaat 1995. Sindsdien bracht ze tal van albums uit en toerde ze in de VS en het buitenland. Kenners situeren haar muziek regelrecht in de traditie van de legendarische Carter Family. Ze speelde voorprogramma’s voor onder meer Rosanne Cash en Dan Fogelberg. Qua stemgeluid doet ze geregeld denken aan Joni Mitchell.

Haar album ‘Blooming’ werd geproduced door grammy- winnaar Tim O’Brien en wereldwijd warm ontvangen. In 2014 bracht ze het live-album ‘At Ken Sanders Rare Books’ uit. Alle nummers op het album zijn geïnspireerd op boeken. Eind september 2017 brengt ze haar eerste instrumentale full album uit op viool, getiteld Deep in the Sound of Terra.
De melodieën zijn geïnspireerd op landschappen en de natuur, als een ode aan de aarde en ons milieu. Met titels als Sunrise on the Colorado Plateau, Desert Rain, en Maxfield Parrish Sky, refereert de muziek op het album vaak rechtstreeks naar haar inspiratiebron. Gasten op de plaat zijn onder meer  bluegrass virtuoos Darol Anger, de legendarische Ierse violist Kevin Burke en Kat Eggleston.

Kate MacLeod stelt de plaat voor op haar Benelux-tour van oktober 2017. Verwacht echter zeker niet alleen instrumentale vioolmuziek, Kate bewijst op deze concertreeks haar diversiteit als artieste. Ze grasduint uit haar volledige repertoire van folk en americana, zichzelf begeleidend op gitaar en viool en uiteraard met haar prachtige stem.

www.katemacleod.com
www.salmonbookings.be

Aanvang 15:30 inloop 15:00  Tickets € 15,00
Aanmelden op bellefleur@kpnmail.nl of 06-48575067

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.