Zomerkruiden kookworkshop

Vandaag bij Bellefleur een heerlijke kookworkshop met Mieke Hillbrands waarbij met allerlei gewone planten en kruiden uit eigen tuin een heerlijk palet aan smaken op tafel werd getoverd. Bloesems van vlier, kamperfoelie en jasmijn, het lievevrouwenbedstro, rozen, salie en kamille het is maar een greep uit het rijke assortiment kruiden en bloemen waarmee je zowel in de keuken als voor je gezondheid veel goeds kunt doen. Na de kennismaking en de koffie of thee met een heerlijk stuk rabarberkruimeltaart volgde een wandeling door de tuin met onderweg uitgebreide uitleg van Mieke over het gebruik van allerlei planten die zomaar gewoon op je erf groeien. Snijbiet en laurier, maar ook kippenmuur en daslook of blaadjes van de zwarte bes, verrassende smaken die je niet zo een twee drie elke dag op je bord tegenkomt. Na het verzamelen van de ingrediënten volgde een kleine lunch met soep met roomse kervel en heerlijk versgebakken brood.

IMG_9417

Hierna werden in groepjes diverse recepten gemaakt zoals pastasalade met o.a. bieslookbloemen, hondsdraf, komkommerkruid en driekleurig viooltje.
Ook een hoestsiroop met tijm en bieslook, meiwijn met lievevrouwenbedstro en hondsdraf en melissewater van citroenmelisse stond op het menu. En als laatste een dessert met agar-agar poeder, rozenwater, aardbeien en vlierbloemetjes en gefrituurde vlierbloemen.
Een in alle opzichten heerlijke middag voor de deelnemers!

IMG_9419

 

 

Op zaterdag 13 juli is er een nostalgisch Tempo Doeloe concert met “Oom”Bob Hitijahubessy op een zelfgebouwde hawayan pedal steel gitaar samen met klassegitarist Eddie Mulder spelen ze liedjes uit de jaren 40 en 50. Entree € 6,00 inloop vanaf 19.30 meld je hier aan

Op zondagmiddag 21 juli weer een OPEN TUIN met Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering.
Aanvang 14.30 tot 18.00 Entree € 6,00

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.